Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil forenkle Nav

Regjeringen lovet etter valget å gjennomgå Navs virksomhet. Nå varsler arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) at Nav-systemet skal forenkles.

FORENKLET HVERDAG: Robert Eriksson sier reglene skal bli enklere, brukeropplevelsene bedre, ressurser frigjort, og det skal utvikles et partnerskap mellom kommunene og stat slik at folk får riktig hjelp til riktig tid.
Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
FORENKLET HVERDAG: Robert Eriksson sier reglene skal bli enklere, brukeropplevelsene bedre, ressurser frigjort, og det skal utvikles et partnerskap mellom kommunene og stat slik at folk får riktig hjelp til riktig tid. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Jeg er opptatt av folk, og jeg er opptatt av lite byråkrati. Kall meg gjerne en Rema-politiker: Det enkle er ofte det beste, sier Robert Eriksson til VG

Eriksson sier reglene skal bli enklere, brukeropplevelsene bedre, ressurser frigjort, og det skal utvikles et partnerskap mellom kommunene og stat slik at folk får riktig hjelp til riktig tid.

Han innrømmer at løftet fra valgkampen om at Frp i posisjon ville opprette et eget Nav-ombud innen mars 2014, ikke er holdt.

Ved siden av å gi lokalkontorene mer myndighet slik at de kan fatte vedtak om det Eriksson kaller brukernære ytelser, mener han det bør vurderes om det er hensiktsmessig at alle kommuner har eget Nav-kontor som i dag.

(NTB)

Hele Norges coronakart