- Regjeringen vil fremdeles fjerne Reiten

Prosess skal være i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv om næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) sa han var ferdig med Hydro-saken tirsdag, skal regjeringen ha startet en prosess for å fjerne konserndirektør Eivind Reiten som styreleder for StatoilHydro.

Det er flere anonyme kilder i regjeringsapparatet som bekrefter opplysningene overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Dermed kan opsjonssaken få et dramatisk etterspill for Eivind Reiten og for det fusjonerte oljeselskapet.

Ifølge nyhetsbyrået arbeidet man tirsdag på spreng i regjeringskontorene med å finne løsninger på hvordan man det er mulig å fjerne Reiten som styreleder i StatoilHydro. Dette til tross for at næringsministeren selv gikk ut og sa at han respekterte bedriftsforsamlingen i Hydros vedtak mandag kveld.

Mange blant de rødgrønne politikerne ble ikke formildet av at Hydro-sjefen sa fra seg 7,8 millioner kroner av opsjonsgevinsten på 28 millioner mandag. Saken skal derimot ha skapt et fiendtlig forhold mellom den tidligere ministeren og statssekretæren fra Senterpartiet, og regjeringen.

Selv Sp-leder Åslaug Haga mener det er naturlig å diskutere Reitens rolle i StatoilHydro etter opsjonssaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer