Regjeringen vil gi 70 millioner ekstra til arbeidet for syriske flyktninger

Prekær pengemangel i FNs matvareprogram.

FLYKTNING: En kurdisk gutt fra den syriske byen Kobani, i flyktningleiren i den tyrkiske byen Suruc. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB Scanpix
FLYKTNING: En kurdisk gutt fra den syriske byen Kobani, i flyktningleiren i den tyrkiske byen Suruc. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen foreslår å øke støtten til FNs matvareprograms (WFP) arbeid for syriske flyktninger med 70 millioner kroner.

Tidligere denne måneden kom det fram at WFP har måttet stoppe utdelingen av matkuponger til 1,7 millioner syriske flyktninger i Libanon, Egypt, Tyrkia, Irak og Jordan på grunn av pengemangel.

WFP har bedt flere stater om hastebidrag, og regjeringen foreslår nå å sende 70 millioner kroner.

- Flere millioner syrere har et desperat behov for hjelp, som bare vil øke ettersom vinteren er i anmarsj. Mangelen på nødhjelp fører ikke bare til en enda mer kritisk humanitær situasjon, men også til en ytterligere sikkerhetsmessig utfordring for nabolandene, sier utenriksminister Børge Brende (H).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer