Regjeringen vil gi deg nattmat

Hvis det går som Bondevik-regjeringen vil, kan du snart kjøpe brød og melk i vanlige butikker hele døgnet. Men ikke på søndager, selvsagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snart kan knalldyr natt-loff på din lokale bensinstasjon være en saga blott. Barne- og familiedepartementet, som har ansvaret for forbrukersaker, jobber med et forslag som åpner for døgnåpne butikker på hverdager. Minister Laila Dåvøy bekrefter dette overfor Vårt Land. Det er hun som har tatt initiativ til endringen.

Konkret går statsråden fra KrF inn for å fjerne reguleringene som bestemmer når en butikk kan være åpen på hverdager. Hvis arbeidsgivere, arbeidstakere og kunder ønsker det vil det i praksis åpne for muligheten til aldri å stenge.

Dåvøy vil fortsette å praktisere budet om at helligdagen skal holdes hellig. Søndager og helligdager er ikke med i det nye forslaget.

Mens direktør i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, Lars Haartveit hilser forslaget velkommen, er arbeidstakersiden sterkt skeptisk:

- Vi er sterkt imot ordningen. Presset på ansatte i handelen er hardt nok fra før, sier nesteleder Karin Torp i LO-forbundet Handel og Kontor til Vårt Land.

Ifølge avisa vil høringsforslaget passere statsråd i neste uke, for så å bli sendt ut på høring.

<B>ÅPNER BUTIKKEN: </B>Med intensjon om et enklere Norge foreslår barne- og familieminister Laila Dåvøy (KrF) å tillate døgnåpne butikker.