Regjeringen vil granske Reiten

Vil fjerne ham hvis Hydro-ledelsen selv har utarbeidet forslaget om de 210 opsjonsmillionene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen undersøker nå konsernsjef Eivind Reitens rolle i opsjonssaken. Om Hydro-ledelsen selv har utarbeidet forslaget om å gi seg selv 210 millioner kroner, vil regjeringen fjerne Reiten.

Styreleder Jan Reinås i Hydro trakk seg søndag med umiddelbar virkning etter en telefonsamtale med Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap). Nå kan resten av styret og konsernsjef Eivind Reiten stå for tur, skriver VG og Dagens Næringsliv mandag.Bare starten Ifølge Dagens Næringsliv er Reinås\' avgang bare begynnelsen på en prosess som etter alt å dømme vil ende med at resten av styret må gå - og at de gullkantede opsjonsutbetalingene trekkes tilbake og reforhandles.

Både Dag Terje Andersen og statsminister Jens Stoltenberg skal være helt klare på at utbetalingen på 210 millioner snarest må stanses og reforhandles. Bak denne holdningen står også SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen og Sp-leder og kommunalminister Åslaug Haga.

Regjeringens tillit til Hydros konsernsjef og kommende styreleder i det nye StatoilHydro, har også slått alvorlige sprekker. Undersøkelsene rundt Reitens rolle i opsjonssaken kan få konsekvenser for hvordan regjeringen vil vurdere hans kandidatur til jobben som styreleder i StatoilHydro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer