Regjeringen vil ha flere i deltidsjobb

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt håper at flere deltidsstillinger vil få flere eldre og uføre til å stå i arbeid.

FLERE I DELTID: Anniken Huitfeldt vil at flere eldre og uføre skal stå i arbeid i deltidsstillinger. Her er arbeidsministeren på NHOs årskonferanse tidligere i år. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FLERE I DELTID: Anniken Huitfeldt vil at flere eldre og uføre skal stå i arbeid i deltidsstillinger. Her er arbeidsministeren på NHOs årskonferanse tidligere i år. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens LO-leder Gerd Kristiansen har erklært kampen mot deltidsarbeid som en av sine viktigste oppgaver, ønsker regjeringen nå å få enda flere til å jobbe deltid, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ønsker å få enda flere til å jobbe deltid og skape flere deltidsstillinger. Det er viktig for å klare å inkludere så mange som mulig i arbeidslivet, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) til avisen.

Hun sikter spesielt til eldre, uføre og funksjonshemmede arbeidstakere.

- Vi må åpne for at disse menneskene kan få jobbe deltid dersom vi skal nå målet om å få flest mulig til å være i arbeidslivet. Særlig når det gjelder funksjonshemmede har vi ikke vært gode nok, og dette blir viktig når vi snart skal forhandle en ny IA-avtale, sier Huitfeldt.

Arbeidsministerens utspill kommer få dager etter at LO-leder Gerd Kristiansen tok et kraftig oppgjør med deltidskulturen, og i særdeleshet kvinner som ifølge Kristiansen bruker morsrollen som en unnskyldning for å jobbe deltid.

Anniken Huitfeldt er forsiktig med å tale LO-lederen imot.

- Vi er helt enige om å skape en heltidskultur, sier hun. (NTB)