Regjeringen vil ha nullmoms for nettnyheter fra mars

Håper dette trer i kraft fra 1. mars neste år.

VIL KUTTE MOMS: Siv jensen lover i dag nullmoms for nettnyheter. 'Foto. NINA HANSEN / DAGBLADET
VIL KUTTE MOMS: Siv jensen lover i dag nullmoms for nettnyheter. 'Foto. NINA HANSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens merverdiavgiftsfritak for aviser omfatter kun aviser på papir. Aviser og nyheter i elektronisk form anses som elektroniske tjenester og har en merverdiavgift på 25 prosent.

Nå endres dette.

- Vi vil likebehandle nyheter på papir og i elektronisk form. Det bør være nullmoms uavhengig av hvilken teknologi som benyttes for å formidle dette innholdet, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til NTB.

Forslaget om nullmoms lå inne i forslaget til statsbudsjett for neste år, og tirsdag sendte Finansdepartementet en formell notifikasjon til ESA, EFTAs overvåkingsorgan for EØS-avtalen.

På høring før jul Regjeringen ønsker å frita alle nyheter både på papir, PC, mobile enheter, radio og TV. Nyhetstjenester som i hovedsak gjelder kun én sektor eller er rettet mot kun én interesse eller bransje, vil ikke være fritatt.

Finansdepartementet og Kulturdepartementet har hatt en tett dialog med ESA de siste månedene og tror ikke behandlingen vil ta lang tid. Skattedirektoratet skal sende en forskrift på høring før jul.

Stor dag for mediepolitikken Arild Grande, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, kaller dette en stor dag for mediepolitikken.

- Dette har vi ventet lenge på. Jeg vil gi honnør til regjeringen for å ha levert på et viktig område som det er tverrpolitisk enighet om. Men Fagpressen er ikke inkludert. Vi inviterte regjeringen til samtaler om hva som bør inkluderes i ordningen, men er ikke blitt involvert. Dermed går saken slik som regjeringen legger opp til, skriver han til Dagbladet.

(NTB / Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram