MER PENGER:  Nå blar justisminister Anders Anundsen (Frp) opp 27,5 millioner kroner ekstra til dette. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
MER PENGER: Nå blar justisminister Anders Anundsen (Frp) opp 27,5 millioner kroner ekstra til dette. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.Vis mer

Regjeringen vil ha raskere utsendelse av utlendinger

Spesielt de kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen ønsker raskere utsendelse av personer som oppholder seg ulovlig i Norge - spesielt kriminelle.

Nå blar justisminister Anders Anundsen (Frp) opp 27,5 millioner kroner ekstra til dette. Den ekstra potten kommer i tillegg til de 150 millioner kroner til tvangsreturer som allerede er inne i årets statsbudsjett, og forslaget blir lagt fram i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett onsdag, skriver VG.

Anundsen sier til avisen at bevilgningen er todelt. De første 17,5 millionene skal brukes til å øke antallet utsendelser i år fra 6.700 til 7.100 personer. I tillegg skal Oslo politidistrikt få 10 millioner kroner ekstra for å intensivere etterforskningen av kriminelle som oppholder seg ulovlig i Norge.

- Det er viktig for oss å sette Oslo-politiet i stand til å kunne foreta raskere utsendelser. Det å få sendt ut flere vil ha stor betydning for kriminalitetsbildet da mange av disse livnærer seg på å begå lovbrudd mens de er her. Det kan vi ikke akseptere, sier justisministeren.

Revidert nasjonalbudsjett blir lagt fram onsdag.

(NTB)