Regjeringen vil ha returavtale med Eritrea

Er i samtaler med landets myndigheter.

I SAMTALER: 
Himanshu Gulati har nettopp kommet tilbake fra en reise til Eritrea, hvor han har hatt flere møter med myndighetene. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
I SAMTALER: Himanshu Gulati har nettopp kommet tilbake fra en reise til Eritrea, hvor han har hatt flere møter med myndighetene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statssekretær Himanshu Gulati (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet har nylig kommet tilbake etter en reise til Eritrea, der han har hatt møter med myndighetene.

- Jeg har hatt flere møter med myndighetene i Eritrea om returproblematikken. Eritreere er for tiden den største asylsøkergruppen til Norge, og vi har over 500 utreisepliktige eritreere i norske asylmottak. Det er viktig med gode mekanismer for å kunne returnere disse, sier Gulati til Klassekampen.

Han opplyser at det er en prioritert oppgave for regjeringen å oppnå returavtaler med flest mulig land. Ingen avtale med Eritrea er klar ennå, men samtalene skal fortsette.

- Jeg ble godt tatt imot, opplevde en positiv innstilling og hadde konstruktive samtaler. Vi kommer til å fortsette med nye samtaler i nær framtid, sier Gulati.

Ifølge FN er det stor fare for fengsling, tortur og forsvinninger for asylsøkere som sendes tilbake til Eritrea. Regjeringen får derfor kritikk fra både venstresiden og asylsøkernes interesseorganisasjon NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere).

- Dersom Gulati sitter på helt ny informasjon om bedring av menneskerettighetssituasjonen i Eritrea, er det viktig at han deler det med verden, sier NOAS-generalsekretær Ann-Magrit Austenå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer