Regjeringen vil hjelpe flomrammede med nye tomter

Regjeringen vil hjelpe inntil 19 av husstandene i Kvam i Nord-Fron som fikk husene sine ødelagt av flommen i mai, med nye tomter.

FLOMRAMMET Statsminister Jens Stoltenberg hilser på Anniken Løland Hølmen under et besøk til de flomrammede områdene i Kvam i Oppland. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
FLOMRAMMET Statsminister Jens Stoltenberg hilser på Anniken Løland Hølmen under et besøk til de flomrammede områdene i Kvam i Oppland. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av mai rammet en voldsom flom den lille bygda kvam og over 200 ble evakuert. Statsminister Jens Stoltenberg besøkte de rammede områdene noen dager senere.

Norges vassdrags- og energidirektorat kommer mot slutten av uken med en rapport som vil vise hvor mange hus som må flyttes til nye tomter, og hvor mange som kan skjermes med sikringstiltak, skriver Dagens Næringsliv.

Kommunal- og regionaldepartementet vil hjelpe kommunen finansielt for å bygge infrastrukturen som trengs på alternative tomter, skriver avisen.

I tillegg til å hjelpe dem som ble hardest rammet av flommen, vurderer regjeringen også å endre lovverket slik at tomter som blir ødelagte i ras eller flom, kan bli en del av husforsikringen i framtiden.

Årets flom ser ut til å bli den mest kostbare siden 1995, med forventede erstatningsutbetalinger på 500 millioner kroner. Oppland ble hardest rammet av flommen, og 390 millioner kroner ventes utbetalt bare i dette fylket.

(NTB)