BETALER MYE: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier staten allerede betaler mer for kollektivtrafikken i Oslo enn under de rødgrønne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BETALER MYE: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier staten allerede betaler mer for kollektivtrafikken i Oslo enn under de rødgrønne. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Regjeringen vil ikke dekke nytt signalanlegg

- Veldig overrasket. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo og Akershus etterlyser penger til T-banetunnel i Norsk transportplan (NTP) som regjeringen la fram onsdag.

I NTP fikk Oslo og Akershus seks milliarder kroner til Fornebubanen, og nesten åtte milliarder til den nye metrotunnelen som skal stå klar om 15 år.

BOMPENGER: Regjeringspartiene er enige med KrF og Venstre om en ramme på 933 milliarder kroner i statlige midler i forslaget til Nasjonal transportplan for 2018-2029. Totalt er rammen på 1.064 milliarder kroner. Video: NTB Scanpix Vis mer

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) sier til VG at han reagerer på at ingenting er satt av til et nytt signal- og styringssystem til T-banetunnel gjennom Oslo, som hadde kunnet øke kapasiteten med 25 prosent.

Et nytt system vil koste rundt fire milliarder.

- Det er klart vi er skuffet, og veldig overrasket, sier Johansen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier at dette ikke ble prioritert i Oslopakke 3 og at posten derfor ikke nådde opp. Han reagerer på at Oslo og Akershus ber om enda mer penger.

- Hvis Oslo vil at staten skal overta ansvaret for sitt transportsystem, så får de heller be om det. Oslo får nå 400 millioner årlig i rammetilskudd til kollektivtransport, mot 200 millioner fra de rødgrønne, legger han til. Byrådet er uenig og viser til et anmodningsvedtak fra Oslopakke 3.

- Oslo bruker milliarder hvert år, mer enn noen annen norsk kommune. Men gjennom mange år har behovet for signalanlegget vært spilt inn til regjeringen, også fra det forrige borgerlige byrådet med Høyre, Venstre og KrF, sier Johansen.

(NTB)