Regjeringen vil ikke gi erstatning etter Monika-etterforskning

Brevet er signert statsministeren.

DREPT: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble drept av Donatas Lukosevicius som på mandag ble dømt til atten års forvaring. Her er hun avbildet sammn med sin mor Kristina Sviglinskaja. Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble drept av Donatas Lukosevicius som på mandag ble dømt til atten års forvaring. Her er hun avbildet sammn med sin mor Kristina Sviglinskaja. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil ikke gi moren til Monika Sviglinskaja erstatning etter politiets håndtering av saken, melder TV 2.

I et brev sendt til bistandsadvokat Stig Nilsen kommer det fram at regjeringen ikke er innstilt på at staten skal innrømme erstatningsansvar ovenfor Monikas mor, Kristina Sviglinskaja.

Brevet er signert statsminister Erna Solberg (H), ifølge TV 2.

18 års fengsel

Mandag ble litaueren Donatas Lukosevicius (34) dømt til 18 års forvaring med en minstetid på 10 år i Nordhordland tingrett for drapet på Monika Sviglinskaja (8). I tillegg ble tiltalte dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisning til Kristina Sviglinskaja. Dommen kan ankes og er dermed ikke rettskraftig.

Oppklaringen i Monika-saken skyldtes at en lokal etterforsker tok vare på DNA-bevisene da saken ble henlagt som et mulig selvdrap i 2011, ifølge dommen.

Nilsen, som har fremmet krav om oppreisningserstatning fra staten, sier til kanalen at brevet fra statsministeren er urimelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer