Regjeringen vil ikke prioritere lunsj til skoleelever

- Det vil koste 3,6 miliarder årlig, sier stortingsrepresentant for Høyre.

VARM LUNSJ:  På hovedgården skole i Asker får elevene servert varm lunsj hver dag. Albert Methi hjelper til å servere. Foto: Hans Arne Vedlog
VARM LUNSJ: På hovedgården skole i Asker får elevene servert varm lunsj hver dag. Albert Methi hjelper til å servere. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hovedgården skole i Asker gikk fra å være versting-skole til å bli en av skolene i landet med minst mobbing. Skal vi tror rektor, Mona Pünther, er varm mat til alle elevene årsaken til dette.

- Det å innføre skolemat til alle, vil koste omkring 3,6 milliarder kroner hvert år. Det er fint med lokale initiativ som på Hovedgården skole, men dette er ikke noe regjeringen kommer til å prioritere, sier stortingsrepresentant for Høyre, Kent Gudmundsen.

Brød med kjøttpålegg Han legger til at de færreste skolebygg har fasiliteter som møter mattilsynets krav, og at kostnaden på dette kommer i tillegg.

I 2012 fant Norsk forskningsråd ut at det er 86 prosent av elevene som har med seg matpakke hjemmefra. De fleste med brød med kjøttpålegg.

- Dette viser at de aller fleste skolebarn spise normal, sunn mat på skolen. Når man da vet at en beregning fra finansdepartementet anslår at det vil koste rundt 3,6 milliarder kroner, er det grunn til å stille spørsmål om ressursbruken, sier Gudmundsen til Dagbladet.

Rus og hærverk I 2007 var hverdagen på Hovedgården preget av bråk, rus, hærverk, tagging og røyking. 19 prosent av elevene sa de ble utsatt for mobbing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer