Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil innføre tredelt foreldrepermisjon

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) sier hun vil legge fram forslaget om tredeling av foreldrepermisjonen i god tid før sommeren.

ØNSKER NY ORDNING: Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland ønsker en ny foreldrepermisjonsordning. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
ØNSKER NY ORDNING: Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland ønsker en ny foreldrepermisjonsordning. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er Stortinget som avgjør hvor raskt saken kan behandles, men jeg jobber for at den nye ordningen med en del til mor og far, og en valgfri del, skal gjelde for barn født fra og med 1. juli 2018, sier Helleland til NTB.

I den nye regjeringsplattformen står det klart uttrykt at foreldrepermisjonen skal deles i tre like deler. For første gang slår Helleland nå fast at reformen allerede kan komme på plass neste år, i tide til å omfatte barn født fra sommeren av.

- Jeg tar sikte på å legge fram saken så raskt som mulig, slik at Stortinget har mulighet til å behandle den før sommeren, sier hun.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!