Regjeringen vil la mindreårige med midlertidig opphold få skytetrening

Det vil ikke Christian Tybring-Gjedde (Frp). Nå vil han stemme imot sin egen regjerings politikk.

OSLO  20151111.
FrPs Christian Tybring Gjedde snakker med en journalist under spørretimen på Stortinget onsdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OSLO 20151111. FrPs Christian Tybring Gjedde snakker med en journalist under spørretimen på Stortinget onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet) - Dette er veldig underlig og jeg forstår det ikke, sier Tybring-Gjedde, som sitter i Utenriks- og forsvarskomiteen for Fremskrittspartiet på Stortinget.

Han reagerer på regjeringens forslag til regelendring for organisasjonen Det frivillige skyttervesen, fra Stortingsproposisjon 123 s «Investeringar i Forsvaret og andre saker». Der står det:

«Norske statsborgere og personer med permanent oppholdstillatelse, som respekterer gjeldende lover og bestemmelser, kan være medlemmer av et tilsluttet skytterlag. Ungdom under 18 år med midlertidig oppholdstillatelse kan være medlemmer i skytterlag på lik linje med norske ungdommer».

- Første setning om at personer med permanent oppholdstillatelse kan være medlem av et skytterlag, er grei. Det er den siste setningen jeg reagerer på, at mindreårige som ikke har permanent oppholdstillatelse, skal lære seg å skyte for så å bli sendt ut igjen. Hvorfor er man opptatt av at akkurat disse skal få skytetrening? Er det skytterlaget som ønsker seg flere medlemmer? Problemet er at man ønsker å gi våpentrening til unge menn vi ofte ikke kjenner identiteten til, eller vet noe om hva slags bagasje de bærer på i form av psykologiske traumer. Jeg tror de fleste forstår at dette er en særdeles dårlig ide som gir flere sikkerhetsmessige problemstillinger, selv om jeg ikke tror at et terrorangrep vil bli en følge av en eventuell regelendring, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer