VIL ØKE STRAFFERAMMEN: - Jeg savner politisk vilje til å få implementert den nye straffeloven i sin helhet, sier Per Sandberg (Frp). Foto: NTB Scanpix
VIL ØKE STRAFFERAMMEN: - Jeg savner politisk vilje til å få implementert den nye straffeloven i sin helhet, sier Per Sandberg (Frp). Foto: NTB ScanpixVis mer

Regjeringen vil øke strafferammen for terror

Vil ha fortgang i arbeidet med å innføre økt strafferamme for grov terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maksimumsstraffen for grov terror er i dag 21 års fengsel, men i den nye straffeloven er det vedtatt å øke denne til 30 år.

Den nye straffeloven ble vedtatt i 2005, men er aldri blitt satt ut i livet som følge av dataproblemer. Regjeringen forventer at det først vil kunne skje i 2017.

For å slippe å vente på dette, ønsker regjeringen nå å innarbeide den økte strafferammen i den gamle straffeloven, skriver Aftenposten.

- Regjeringen foretar en større gjennomgang av hva som er viktig å få på plass raskt. Blant annet vil strafferammen på 30 år for grove terrorhandlinger bli tatt inn i den gjeldende straffelov, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet. Forslaget vil bli lagt fram for Stortinget før sommeren.

Justiskomiteens leder Per Sandberg (Frp) mener at det bør settes fart for å få innført den nye straffeloven.

- Jeg savner politisk vilje til å få implementert den nye straffeloven i sin helhet. Det handler om å sørge for å finne dataverktøy som snakker sammen. De rødgrønne er redd for å bruke penger på investeringer i nye dataløsninger, mener Sandberg.

(NTB)