- Regjeringen vil sende inntil 300 norske fanger til Nederland

- Arvet en utfordrende situasjon.

JUSTISMINISTEREN: Anders Anundsen og regjeringen vil sende fanger til utlandet, ifølge TV2. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
JUSTISMINISTEREN: Anders Anundsen og regjeringen vil sende fanger til utlandet, ifølge TV2. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske regjeringen vil leie fengselsplasser i Nederland og planlegger å sende inntil 300 norske fanger til landet.

Det melder TV2 mandag kveld.

Saken oppdateres.

- Vi arvet en utfordrende situasjon etter den rødgrønne regjeringen med for få soningsplasser. For å få til en sårt tiltrengt utvidelse av soningskapasiteten på kort sikt, har vi innledet samtaler med nederlandske myndigheter om leie av fengselsplasser i Nederland, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) i en pressemelding. - Det akutte behovet gjør at tiltak må vurderes på kort sikt, og leie av fengselskapasitet i utlandet vil kunne bidra. På denne bakgrunn har departementet startet samtaler med Nederland om mulig leie av fengselsplasser, sier justisministeren.

I løpet av høsten vil det komme en stortingsmelding som gjennomgår tilstanden i fengslene og behovet for framtidig straffegjennomføringskapasitet.

Den vil være med på å legge grunnlaget for prioriteringer på lengre sikt. «En tilstandsanalyse som Statsbygg har utført i 2013 viser at det er et betydelig vedlikeholdsetterslep i fengslene på mellom 3,3 og 4,4 milliarder kroner. Nødvendig vedlikehold kan føre til at avdelinger eller fengsler må stenge i perioder. I tillegg er soningskøen økende. Pr. nå er den på om lag 1300 ubetingede dommer, samtidig som det er stor etterspørsel etter varetektsplasser», heter det i pressemeldingen.  Nederland har allerede i flere år leid ut fengselskapasitet til Belgia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer