PLANLEGGER Å TREKKE TILBAKE OPPHOLD:  Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og regjeringen planlegger å trekke tilbake innvilget opphold til opp til 1600 somaliere.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PLANLEGGER Å TREKKE TILBAKE OPPHOLD:  Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og regjeringen planlegger å trekke tilbake innvilget opphold til opp til 1600 somaliere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Regjeringen vil sende somaliske flyktninger tilbake

1600 somaliere som har opphold i Norge, risikerer å få sin flyktningstatus tilbakekalt og bli sendt tilbake til Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

120 somaliere har allerede fått varsel fra UDI om at oppholdstillatelsen kan bli tilbakekalt etter at regjeringen instruerte UDI om det, melder NRK.

Blant dem som risikerer å bli tilbakesendt, er det mange barnefamilier og enslige mindreårige.

Det er første gang myndighetene planlegger å trekke tilbake innvilget opphold til mennesker som bor i Norge.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sier at bakgrunnen for instruksen til UDI er at de det gjelder, ikke har fått endelig oppholdstillatelse i Norge, samtidig som situasjonen er blitt roligere i Somalia.

En koranlærer som vil være anonym, sier han vil være i livsfare i Somalia, og Bashe Mussa i Somalisk nettverk er rystet.

– Dette er forferdelig og rammer mange barnefamilier. Ellers vet vi at sikkerheten ikke er på plass i Mogadishu, sier Mussa.

(NTB)