Regjeringen vil sikre halv pris for parkering av elbil

Regjeringen mener elbiler bør ha minst 50 prosent rabatt ved parkering og sender et lovforslag ut på høring.

VIL STIMULERE TIL MER BRUK: Regjeringen vil gjøre det billigere å parkere for elbilene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
VIL STIMULERE TIL MER BRUK: Regjeringen vil gjøre det billigere å parkere for elbilene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Det er viktig at det lønner seg å bruke elbil, også når man skal parkere. For å stimulere til ytterligere bruk av elektriske kjøretøy bør det derfor være billigere å parkere et elektrisk enn et fossildrevet kjøretøy, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Samferdselsdepartementet sendte torsdag på høring forslag til endring av veitrafikkloven og parkeringsforskriften for å sikre at elektriske og hydrogendrevne kjøretøy skal ha minst 50 prosent rabatt ved parkering sammenlignet med fossildrevne kjøretøy.

Forslaget gjelder på avgiftsbelagte kommunale parkeringsplasser skiltet med hvit «P» på blå bakgrunn, går det fram av en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer