VAR STORFORNØYDE: Elevene i 5-klasse ved fjellfoten skole i Akershus var best sammenlagt i lesning, regning og engelsk, viste resultatene fra de nasjonale prøvene i fjor. Foto: Skjermdump
VAR STORFORNØYDE: Elevene i 5-klasse ved fjellfoten skole i Akershus var best sammenlagt i lesning, regning og engelsk, viste resultatene fra de nasjonale prøvene i fjor. Foto: Skjermdump Vis mer

Regjeringen vil stoppe skolerangering i mediene

Norsk Presseforbund mener regjeringen opptrer lovstridig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil ha slutt på at norske skoler blir rangert i mediene. Norsk Presseforbund reagerer og mener regjeringen opptrer lovstridig.
 
• Sjekk alle resultatene fra de nasjonale prøvene fordelt på skoler.

Statssekretær Lisbeth Rugtvedt (SV) i Kunnskapsdepartementet leder en gruppe sammensatt av lærere, elever og foreldreorganisasjoner som jobber med å stoppe oppslag om enkeltskoler som har gjort det dårlig på de nasjonale prøvene. Regjeringen ønsker oppmerksomhet på kommuneresultat, ikke enkeltskoler.

- Målet er å fortsette med nasjonale prøver på en måte der alle har tillit til at resultatene ikke misbrukes. Det er veldig krevende for både elever og lærere å bli utsatt for den type rangeringer vi har sett en del av, sier Rugtvedt til NRK.

Men pressens organer mener regjeringen opptrer i strid med loven når de prøver å styre medienes bruk av informasjonen.

- Det er ikke Kunnskapsdepartementet som skal styre rettigheter vi faktisk har etter loven, sier jurist Kristine Holm i Presseforbundet.


(©NTB)

 

Statssekretær Lisbet  Rugtvedt. Foto: Kunnskapsdepartementet
Statssekretær Lisbet Rugtvedt. Foto: Kunnskapsdepartementet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer