Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil ta minstepensjonen fra eldre innvandrere

Eriksson mener det er urettferdig at de får støtte.

URETTFERDIG: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) vil ta fra eldre innvandrere minstepensjonen fra eldre innvandrere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
URETTFERDIG: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) vil ta fra eldre innvandrere minstepensjonen fra eldre innvandrere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å ta stønaden fra eldre innvandrere som har kommet til Norge ved familiegjenforening.
I forslaget til statsbudsjett for neste år, foreslår de nemlig å kutte 40 millioner kroner i støtten til de over 67 år som har bodd i Norge i kort tid.

- Urettferdig Dette kalles supplerende stønad, og følger de samme nivåene som minstepensjon. 

- Vi vil unndra de som har kommet til Norge ved familiegjenforening fra denne stønaden. Vi mener at dagens ordning ikke er rettferdig, sier Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson til Aftenposten, som først omtalte saken. 

Forslaget rammer ifølge regjeringen rundt 500 personer, og innføres fordi Eriksson mener dagens ordning har vært urettferdig. 
Innvandrere som vil ha familiegjenforening har i dag nemlig forsørgelsesansvaret for sin far og mor.

Dette ansvaret overtar staten når foreldre er passert 67 år. Innvandrere som har bodd i Norge i kort tid får ikke pensjon, men gis istedet statlig støtte som tilsvarer minstepensjon. Nå forventer Eriksson altså at de gamle pensjonistene skal være selvforsørget. 

- Uverdig Forslaget møter kritikk fra SVs Kirsti Bergstø, som sitter i arbeids- og sosialkomiteen. 

- Jeg mener at dette forslaget er uverdig. Det er 500 helt ekte mennesker som fratas sin minstepensjon. Regjeringen sender disse 500 personene ut i fattigdom. Det blir resultatet, sier hun til Aftenposten

Hun er ikke enig i at ordningen har vært urettferdig. 

- Jeg har en helt annen oppfatning av hva rettferdighet betyr enn det Eriksson har. For meg er rettferdighet at eldre innvandrere skal ha en om ikke høy, så i alle fall trygg inntekt, sier hun til avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!