Regjeringen vil tillate gårdssalg av alkohol

Øker sysselsettingen i landbruket, mener Sylvi Listhaug.

SIDERSALG: Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug åpner for at bøndene kan selge alkoholholdig eple- og pæresider. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SIDERSALG: Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug åpner for at bøndene kan selge alkoholholdig eple- og pæresider. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Landbruks- og matministeren lanserte nyheten under Grüne Woche i Berlin i ettermiddag.- Det vil gi bønder nye muligheter til å omsette varer på gårdene sine.

Vi åpner for salg av eplesider og pæresider laget av frukt og bær, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet på telefon fra den tyske hovedstaden.

Inntil 22 prosent Sideren som regjeringen vil tillate solgt på bondegårdene kan ha et alkoholinnhold mellom 4,7 og 22 prosent.

- Dette har vært snakket om i mange år. Regjeringen har fått utredninger av EU-eksperter, som konkluderer med at gårdssalg er mulig uten at det går ut over Vinmonopol-ordningen, sier Frp-statsråden.

Handlingsrom - Utredningen viser at vi har et antatt handlingsrom knyttet til salg av alkohol for produkter som er utenfor EØS-avtalen, dvs eplesider, pæresider og andre gjærede drikker basert på frukt og bær, og også øl-lignende drikker basert på andre råvarer enn malt.

- Vi snakker ikke bare om det, men gjennomfører. Nå gis flere mulighet til å starte opp, noe som kan øke sysselsettingen på gårdene, som får flere bein å stå på, sier Listhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer