Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil utvide perioden for felling av ulv

Foreslår å utvide årets lisensfellingsperiode for ulv til 31. mars.

ULVEMINISTER: Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) møtte pressen tidligere i januar, etter å ha vært i møter med forlikspartiene i ulvesaken.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ULVEMINISTER: Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) møtte pressen tidligere i januar, etter å ha vært i møter med forlikspartiene i ulvesaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klima- og miljødepartementet foreslår å utvide årets lisensfellingsperiode for ulv innenfor ulvesonen til 31. mars.

En endelig beslutning vil bli tatt innen 15. februar, heter det i en pressemelding fra departementet mandag.

Utvidelsen skjer for å ta høyde for ny kunnskap som nå kommer inn fra radiomerkede ulver.

- Det er hensiktsmessig å utvide lisensfellingsperioden i ulvesonen denne vinteren for å ta høyde for ny kunnskap som fortløpende kommer fra de radiomerkede ulvene. Informasjonen fra merkingen vil gi et bedre grunnlag for å vurdere felling, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H).

I rovviltforskriften skilles det mellom felling av ulv i og utenfor ulvesonen. Utenfor ulvesonen kan det drives lisensfelling på ulv fra 1. oktober til og med 31. mars. Innenfor ulvesonen er ulvejakten begrenset fra 1. januar til og med 15. februar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling