Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil utvide retten til barnehageplass

Regjeringen gir barnehageplass til september- og oktoberbarna.

UTVIDER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kommer med en gladmelding til alle småbarnsforeldre med september— og oktoberbarn. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
UTVIDER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kommer med en gladmelding til alle småbarnsforeldre med september— og oktoberbarn. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten til barnehageplass etter fylte ett år utvides til også å gjelde barn født i september og oktober, foreslår regjeringen.

I dag er det kun barn som er født innen 31. august som har denne retten. Barna født senere på høsten risikerer i dag å ikke få barnehageplass før de er nærmere to år.

- Samarbeidspartiene har blitt enige om at flere barn skal få mulighet til å gå i barnehagen. Derfor utvider vi og gir 9.600 flere barn rett til plass allerede fra høsten 2016, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Forslaget om å utvide retten til september- og oktoberbarna ble mandag sendt ut på høring.

Novemberbarna må vente Ventetiden på barnehageplass for disse barna vil dermed reduserer med henholdsvis elleve og ti måneder. Når det gjelder barna som er født i november og desember, sier Isaksen at regjeringen vil vurdere en eventuell opptrapping.

- Vi må ta ett skritt av gangen, sier han.

I statsbudsjett for 2016 ble det bevilget 740 millioner kroner til kommunene til et mer fleksibelt barnehageopptak. Isaksen sier dette skal dekke kostnadene for utvidelsen.

Han sier det nå er kommunenes ansvar å sørge for at det er plass og kapasitet nok til å ta imot potensielt 9.600 flere ettåringer fra neste høst.

Ikke to opptak I opposisjonen har en rekke partier tatt til orde for to barnehageopptak i året.

- Dette er ikke en løsning regjeringen vil gå for, sier Isaksen.

Han mener forslaget om et ekstra opptak i januar er dårlig, fordi det er dårlig ressursutnyttelse å la barnehagen gå med ledig kapasitet fra august til januar.

Til høsten kan foreldre med barn født i september og oktober velge om de vil la barnet begynne i barnehagen allerede fra 1. august eller vente til måneden barnet fyller ett år. 

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media