Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tannhelse

Regjeringen vurderer å fjerne offentlig støtte til tannregulering

Ønsker å spare millionbeløp.

KAN KUTTE STØTTE: Regjeringen vurderer å fjerne deler av støtten for tannregulering i neste års statsbudsjett. Det høster, ikke uventet, kritikk. Foto: Frank May / NTB scanpix
KAN KUTTE STØTTE: Regjeringen vurderer å fjerne deler av støtten for tannregulering i neste års statsbudsjett. Det høster, ikke uventet, kritikk. Foto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vurderer å fjerne deler av den offentlige støtten til tannregulering i neste års statsbudsjett, skriver NRK som viser til Stavanger Aftenblad, som først omtalte saken.

Målet skal være å kutte 100 millioner i offentlig støtte til tannregulering gruppe C-pasientene, ifølge Fri Fagbevegelse. Helseminister Bent Høie (H) sier at han skal ta en endelig avgjørelse om dette før budsjettet legges fram den 8. oktober.

Høster kritikk

Helseminister Høie sier til Stavanger Aftenblad at han mener «dagens system legger press på foreldre til å betale for kostbar tannregulering for barnet sitt, særlig for de med dårlig råd».

- Ifølge Helsedirektoratet er svært mye av denne behandlingen ikke nødvendig av medisinske grunner, bare av kosmetiske, sier helseministeren til Stavanger Aftenblad.

Medlem i helse- og omsorgskomiteen, Tellef Inge Mørland, er enig i at dagens tannreguleringsordning kan vurderes på nytt, men mener det blir feil å kutte støtte til 10 000 familier, ifølge NRK.

Ulike smil

- Målet bør være at en styrker støtteordningene for tannhelse og ikke svekker de slik det ser ut til at regjeringen her ønsker, sier Mørland til NRK.

Mørland mener videre at et «slikt forslag vil forsterke sosiale skiller når det gjelder tannhelse».

- Tannregulering er allerede dyrt, sier Mørland til Fri Fagbevegelse, og utdyper overfor NRK:

- Det skal ikke være sånn at en skal kunne se på smilet til barna dine om du er fattig eller rik, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!