- Regjeringen vurderer å saksøke Røkke

Hvis ikke Aker går med på å behandle aksjehandelen i generalforsamling.

VIL SAKSØKE: Regjeringen vurderer å saksøke Kjell Inge Røkke og Aker hvis ikke transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions behandles i generalforsamling. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
VIL SAKSØKE: Regjeringen vurderer å saksøke Kjell Inge Røkke og Aker hvis ikke transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions behandles i generalforsamling. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tirsdag aksepterte Aker Solutions å behandle beslutningen om å ta opp obligasjonslån i selskapets generalforsamling. Obligasjonslånet skal finansiere selskapets omstridte oppkjøp av selskaper fra Aker ASA, og Aker selv skal bidra med en del av lånesummet.

Regjeringen har holdt fast på at de ønsker at selve transaksjonen skal behandles i generalforsamling. Nå vurderer regjeringen å saksøke Aker hvis ikke det skjer.

Muligheten for å trekke Røkke for retten har vært diskutert bak lukkede dører i regjeringen i flere dager, ifølge VG.

Selv om Røkke onsdag godtok at selve låneopptaket behandles på en generalforsamling, er regjeringen fortsatt åpne for å saksøke milliardæren, får VG opplyst fra det avisen omtaler som «meget sentrale regjeringskilder», ifølge NTB. 

- Burde vært behandlet

Forretningsadvokat og jussprofessor Kristin Norman, som har vært med på å utarbeide en av de to juridiske betenkningene regjeringen har fått gjort, tror regjeringen kan ha en god sak.

- Det vil alltid være knyttet en viss tvil til disse spørsmålene, men vi mener det er mange argumenter som er såpass sterke at de vil ha en god sak, sier Kristin Normann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer