Regjeringen vurderer å stenge den norsk-russiske grensa med lov fra 1940

Møtes på Stortinget nå.

- MED LOV FRA 1940: Den norske genseovergangen ved Storskog i Sør-Varanger i Finnmark, mot grensa til Russland, har kommet i verdens søkelys etter voldsom oppgang i antall asylsøkere som kommer fra Russland og inn til Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
- MED LOV FRA 1940: Den norske genseovergangen ved Storskog i Sør-Varanger i Finnmark, mot grensa til Russland, har kommet i verdens søkelys etter voldsom oppgang i antall asylsøkere som kommer fra Russland og inn til Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen vurderer å stenge grensa til Russland, og kan bli tvunget til å børste støv av en lite kjent lov fra 1940, skriver nettstedet Aldri Mer fredag ettermiddag.

Etter det Dagbladet erfarer, vil stenging av den norsk-russiske grensa være et tema når Den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen (DUUF) møtes i Stortinget om kort tid. Kilder nær utenriksministeren sier imidlertid at det aldri har vært snakk om å skulle stenge grensa til Russland. Sprengt kapasitet Etter hva Aldrimer.no forstår, skal både utenriksminister Børge Brende, justisminister Anders Anundsen og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide delta på møtet i dag.

Hittil i år har over 3000 asylsøkere krysset grensa fra Russland til Norge ved Storskog i Finnmark. Fram til september i år var det bare kommet 35 fra Russland til Finland.

Finnmark har fått 24 nye politistillinger på grunn av flyktningkrisa.

På tirsdag ble rekorden satt, da nesten 200 asylsøkere kom til Norge over Storskog på én dag.

«Lov om adgangen til visse områder» ble banket gjennom av Stortinget 7. mars 1940, bare en drøy måned før Tyskland invaderte Norge 9. april, skriver Aldri Mer og journalist Kjetil Stormark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer