Regjeringen vurderer egen «arbeidsmiljølov» for barn

Rundt 230 000 barn går på skoler som ikke er godkjente.

PINLIG: I 2013 besøkte Dagbladet Brensholmen skole i Tromsø. Enhetsleder Vegard Yttergård syntes det var flaut å vise fram skolen, på grunn av all slitasjen og manglende fasiliteter. I lærergarderoben i underetasjen piplet grums og sand opp av sluket da det regnet. Foto: Bjørn Langsem
PINLIG: I 2013 besøkte Dagbladet Brensholmen skole i Tromsø. Enhetsleder Vegard Yttergård syntes det var flaut å vise fram skolen, på grunn av all slitasjen og manglende fasiliteter. I lærergarderoben i underetasjen piplet grums og sand opp av sluket da det regnet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Over 300 000 skoleelever i Norge går på skoler som ikke tilfredsstiller myndighetenes krav til inneklima, mens rundt 230 000 elever går på skoler som ikke er godkjente, viser en kartlegging fra 2013.

Dette kan blant annet skyldes:

• Dårlig luft • Muggsopp• Manglende vedlikehold• Dårlige toaletter

Nå ønsker Høyre og Fremskrittspartiet å ta tak i problemene. I folkehelsemeldingen som ble lagt fram i statsråd i dag, varsler regjeringspartiene en full gjennomgang av alle lover og regler som omhandler miljøet for barn og unge.

- Noe må gjøres De vil også vurdere om det trengs en egen «arbeidsmiljøov» for barn.

- Når 300 000 elever går på skoler som ikke tilfredsstiller kravene, er det et tegn på at noe må gjøres. Dette handler blant annet om nødvendig vedlikehold, men også tilsyn på skolene. Det trengs en tydelig ansvarsplassering, sier Tone Wilhelmsen Trøen (H) i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

Leder for samme komité, Kari Kjønaas Kjos (Frp), husker selv hvordan vedlikehold av skoler til stadighet ble utsatt da hun satt som kommunepolitiker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer