Regjeringen vurderer kontantstøtten på nytt

I forbindelse med statsbudsjettet for 1999 vil Regjeringen Bondevik vurdere kontantstøtten, sykelønnen og arbeidsgiveravgiften på nytt. Det blir for dyrt å gjennomføre alt på en gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

VG har de siste fire ukene snakket med samtlige statsråder, en rekke statssekretærer, politiske rådgivere, sentrale stortingsrepresentanter og partifolk.

Ut fra disse kildene mener avisa at regjeringen vil bryte visse deler av Voksenåsen-erklæringen fordi de har innsett at økonomien ikke tåler løftene. De momentene i erklæringen som kanskje må endres er:

Utsettelse av kontantstøttens fase to for barn mellom to og tre år. Det betyr at regjeringen unngår å bruke om lag 1,5 milliarder kroner ekstra på statsbudsjettet.

Innstramning i sykelønnsordningen med innføring av karensdag. Her kan det være milliarder å spare.

Økning i arbeidsgiveravgiften for å dempe presset som rir arbeidsmarkedet som en mare.

Gjeninnføring av rederiskatten for å stramme inn overfor dem som har det best i samfunnet, og for å komme Arbeiderpartiet i møte.

VGs kilder holder det for sikkert at alle eller deler av disse ytterst kontroversielle tiltakene vil inngå i statsbudsjettet for 1999. Det blir også fremholdt at andre saker kan bli trukket inn i oppgjøret om Voksenåsen-erklæringen. Dette gjelder for eksempel kutt i u-landshjelpen.

Andre løfter kan bli utsatt i ett eller flere år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer