Oktoberbarna:

Regjeringen vurderer norsk barnehjem i Kabul

Ser på muligheten for å opprette et omsorgssenter for mindreårige afghanske asylsøkere i Kabul, skriver Aftenposten.

AVVENTER: Mange av de såkalte oktoberbarna tror nå at de kan komme tilbake til Norge for å få behandlet sakene sine på nytt. «Armin» er en av oktoberbarna, og har flyktet til Spania. Regjeringen vurderer også å opprette et omsorgssenter for mindreårige afghanere, ifølge dokumenter Aftenposten har fått tak i. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet
AVVENTER: Mange av de såkalte oktoberbarna tror nå at de kan komme tilbake til Norge for å få behandlet sakene sine på nytt. «Armin» er en av oktoberbarna, og har flyktet til Spania. Regjeringen vurderer også å opprette et omsorgssenter for mindreårige afghanere, ifølge dokumenter Aftenposten har fått tak i. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens skjebnen til de såkalte «oktoberbarna» er blitt diskutert, har Justisdepartementet og norske diplomater ifølge avisen lagt planer for å kunne returnere mindreårige asylsøkere til et norskdrevet barnehjem i Kabul.

I løpet av våren har Justisdepartementet, i samarbeid med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Afghanistan, forhørt seg og sjekket mulige samarbeidspartnere. Det går fram av dokumenter og korrespondanse avisen har fått tak i.

- Vi trodde denne ballen var lagt død, sier SVs stortingsrepresentant Karin Andersen.

Også Kristelig Folkeparti stusser over at det ikke er blitt informert om dette arbeidet under høstens debatt om enslige mindreårige asylsøkere.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) gjør det klart at intensjonen er å lage et senter for å ta imot tvangsreturnerte mindreårige fra Norge.

- Vi tvangsreturnerer ikke barn alene i dag. Men med et slikt senter kan vi gjøre det med dem som får avslag på asylsøknaden, får midlertidig opphold eller skal sendes ut av landet når de er 18 år, bekrefter hun.

Arbeidet skjer i samarbeid med Danmarks utlendings- og integrasjonsministerium, som er blitt løpende orientert om planene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer