Regjeringen vurderer utvidet pappaperm

Kan bli tre og en halv måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen diskuterer muligheten for å utvide pappapermisjonen med to måneder til totalt tre og en halv måned.

- Vi har ikke noe vedtak på å øke pappapermisjonen med ytterligere to måneder, men det er blant de virkemidler regjeringen diskuterer, bekrefter SVs representant i Stortingets familie- og kulturkomité, May Hansen overfor Aftenposten.
Kan dele likt
Ut fra dagens regler kan mor og far fordele foreldrepermisjonen likt mellom seg. Men praksis er som oftest at far nøyer seg med å ta ut fedrekvoten på seks uker.

SV ønsker i utgangspunktet at far skal ha krav på større deler av den allerede eksisterende foreldrepermisjonen, men det har de ikke fått gjennomslag for. Dermed kan kompromissløsningen bli en utvidet pappapermisjon.

- Det er viktig at far kommer på banen tidlig. Det er bra for far og barn, og bra for likestillingen i hjemmet. Statistikken viser at i de familier hvor både mor og far tar ut permisjon, er det flere som holder sammen, sier May Hansen, som er utdannet jordmor.


Skattefradrag
Høyrekvinnenes forslag om å gi skattefradrag dersom far tar en større del av permisjonen får tommelen ned i regjeringen.

- Vi tror ikke dette er løsningen. Vi vil heller utvide pappapermisjonen, og gi far en selvstendig opptjeningsrett til permisjon, sier Hansen.

- Jeg har mer tro på å utvide pappapermisjonen, og gi far muligheter til å bygge opp sine egne rettigheter, sier stortingsrepresentant Britt Hilden (Ap).

Kristelig Folkeparti mener forslaget fra Høyrekvinnene er interessant, mens Fremskrittspartiet foreløpig ikke har gjort seg opp en mening om det foreslåtte skattefradraget.

(NTB)

UTVIDET PERM: Regjeringen vurderer å øke pappapermisjonen med to måneder.