Nye coronaråd kl. 13 i dag

Regjeringen:
Åpner for hyttepåske

Regjeringen finpusser rådene for påskeferien, men det blir ingen forbud mot hyttepåske. Noe av grunnen er at vinterferien spredde mindre smitte enn fryktet.

ALVOR: Statsminister Erna Solberg (H) røper når hun virkelig forsto alvoret i corona-situasjonen. Foto: Jostein Sletten. Reporter: Steinar Solås Suvatne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 13 i dag holder helseminister Bent Høie (H) og justisminister Monica Mæland (H) pressekonferanse om påska.

Dagbladet kan fortelle at nordmenn kan belage seg på hyttetur i påska utenfor kommunegrensa, selv om coronasmitten er på sitt høyeste siden mars i fjor.

- Jeg tror ikke det blir noen forbud mot å ta påskeferie, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagbladet.

Positiv vinterferie

Noe av grunnen til at regjeringen altså ikke legger opp til store inngrep i nordmenns påskeplaner, er at vinterferien ser ut til å ha skapt mindre smittespredning enn fryktet, ifølge Solberg.

- Vi venter også på siste analysene fra vinterferien, og det kan se ut som at vinterferien gikk bra, sier hun.

I går kunne Dagbladet fortelle at regjeringen jobber mot å få klar en gjenåpningsplan for Norge som skal presenteres før påske.

- Ikke ta med naboen

Statsministeren er likevel tydelig på at man må ta visse forholdsregler. Det blir ikke lov på ta med seg mange gjester på hytta, og afterski er fortsatt uaktuelt, forteller hun.

- Vi kan ikke ha store fester. Hvis du er fra et område med stor smitte, så må du oppføre deretter, selv om du på fjellet. Alt tyder på at det å reise på hytta går bra, men det er ikke sikkert at du kan ta med deg nabofamilien, sier statsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer