Nye coronaråd kl. 13 i dag

Regjeringen:
Åpner for hyttepåske

Regjeringen finpusser rådene for påskeferien, men det blir ingen forbud mot hyttepåske. Noe av grunnen er at vinterferien spredde mindre smitte enn fryktet.

ALVOR: Statsminister Erna Solberg (H) røper når hun virkelig forsto alvoret i corona-situasjonen. Foto: Jostein Sletten. Reporter: Steinar Solås Suvatne / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 115 000 +506
innlagt114 -1
døde 757
påvist smittet 156 000 000+869.8K
døde 3 260 000 +14.2K
Se mer

Klokka 13 i dag holder helseminister Bent Høie (H) og justisminister Monica Mæland (H) pressekonferanse om påska.

Dagbladet kan fortelle at nordmenn kan belage seg på hyttetur i påska utenfor kommunegrensa, selv om coronasmitten er på sitt høyeste siden mars i fjor.

- Jeg tror ikke det blir noen forbud mot å ta påskeferie, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagbladet.

ET ÅR: Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at det er ting som skulle vært håndtert annerledes under pandemien. Foto: Jostein Sletten. Reporter: Steinar Solås Suvatne / Dagbladet Vis mer

Positiv vinterferie

Noe av grunnen til at regjeringen altså ikke legger opp til store inngrep i nordmenns påskeplaner, er at vinterferien ser ut til å ha skapt mindre smittespredning enn fryktet, ifølge Solberg.

- Vi venter også på siste analysene fra vinterferien, og det kan se ut som at vinterferien gikk bra, sier hun.

I går kunne Dagbladet fortelle at regjeringen jobber mot å få klar en gjenåpningsplan for Norge som skal presenteres før påske.

- Ikke ta med naboen

Statsministeren er likevel tydelig på at man må ta visse forholdsregler. Det blir ikke lov på ta med seg mange gjester på hytta, og afterski er fortsatt uaktuelt, forteller hun.

- Vi kan ikke ha store fester. Hvis du er fra et område med stor smitte, så må du oppføre deretter, selv om du på fjellet. Alt tyder på at det å reise på hytta går bra, men det er ikke sikkert at du kan ta med deg nabofamilien, sier statsministeren.

CORONA-ÅRET: Fra Erna Solberg stengte Norge til vi åpnet det og Espen Nakstand anbefalte oss å holde oss hjemme igjen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Hun fortalte Dagbladet i går at hun nok tok litt lett på coronaviruset da det først nådde Norge. I dag er det akkurat et år siden Solberg stengte landet, og innførte de strengeste tiltakene i fredstid.

- Jeg tok litt lett på covid i starten. Jeg trodde det var en sykdom som gikk greit hvis du var frisk og ikke hadde underliggende sykdommer, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer