Regjeringens budsjett vedtatt

Regjeringspartienes budsjettforslag ble vedtatt i Stortinget i natt med Fremskrittspartiets subsidiære støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter en lang dags ferd mot natt, og etter tallrike innlegg, ringte stortingspresidenten til votering like før midnatt. En halv time senere var det klart at budsjettet var i havn, denne gang uten at statsminister Kjell Magne Bondevik måtte ty til kabinettsspørsmål.

I tråd med budsjettforliket stemte Fremskrittspartiets representanter for regjeringspartienes forslag, etter at Frps eget budsjett ble nedstemt. Under debatten var det tydelig at Frp ikke ville støtte regjeringen med nevneverdig entusiasme, og partileder Carl I. Hagen reagerte sterkt på Bondeviks framstilling av budsjettforhandlingene.

Statsministeren beklaget «den overdrevne turbulensen» rundt budsjettet. Han mente at dette skapte en situasjon der den første forhandlingsrunden ikke ble reell nok. Denne beskrivelsen provoserte Hagen sterkt, og han lovet å huske dette til neste gang. Han rådet Bondevik til å gå enten til Frp eller Ap, ikke til begge.

Skjør fred

Budsjettforliket har skapt en ytterst skjør husfred mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet, og Bondevik skulle ikke si mye under debatten før Hagen gikk i taket. Uttalelsen om turbulens tok Hagen som en personlig kritikk og en erkjennelse av at regjeringspartiene ikke hadde ment alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer