Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringens egen stortingsmelding: Midlertidighet gir problemer med arbeidsmiljø og helse

- Mer utrygt å stå utenfor, sier Arbeidsministeren.

- INGEN RASERING:  Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson mener kritikerne av endringene i arbeidsmiljøloven bruker en useriøs retorikk.  Foto: Endre Vellene / Dagbladet
- INGEN RASERING: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson mener kritikerne av endringene i arbeidsmiljøloven bruker en useriøs retorikk. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag la regjeringen fram sine foreslåtte endringer i arbeidsmiljøloven, hvor de blant annet foreslår å øke bruken av midlertidig ansettelse.

Målet er å få flere inn i arbeidslivet. I regjeringens egen stortingsmelding står det:

«En har ikke kunnet finne økt effekt på sysselsettingsnivået generelt ved økt adgang til midlertidige ansettelser eller endret stillingsvern.»

«Forskningen tyder på at midlertidige ansatte opplever større problemer med arbeidmiljø og helse sammenlignet med fast ansatte og viser klart at disse i mindre grad får delta i opplæringstiltak finansiert av arbeidsgiver.»

- Økt trygghet Likevel sier Eriksson til Dagbladet at han mener endringen vil føre til trygghet for norske arbeidstakere.

- Om man sammenligner en som er midlertidig med en fast så vil selvsagt den som er midlertidig føler seg mindre trygg, men man må sammenligne med dem som har stått lang tid utenfor arbeidslivet. Tryggheten er langt mindre for den personen enn for en som alt har fått en fot innenfor.

- For å unngå at dette skal få negative effekter, så har vi valgt å ramme inn forslaget med tidsbegrensing, karantenetid, kvote og at bedrifter med under ti ansatte kun kan ha én person ansatt midlertidig. Dette er en forholdsvis liten oppmyking, nettopp fordi vi ser alle de menneskene som står utenfor arbeidslivet i dag, sier Eriksson.   

Sysselsetting  Ifølge Eriksson er det aldri gjort studier på hvordan dette vil påvirke sysselsettingen i Norge. 

- Det er aldri gjort studier på dette i Norge, kun i andre land, og som det også står i meldingen, er ikke disse resultatene direkte overførbare til Norge, sier han.    

- Tror dere at dette vil det øke det totale sysselsettingsnivået?

- Det vil vi få svar på når det har gått noen år framover. Det jeg er sikker på et at hvis vi får flere med hull i cv-en inn i arbeidslivet, så har dette hatt en god effekt. Vi vet at det kommer til å være en stor etterspørsel etter arbeidskraft i framtida, derfor er det viktig i gi flere arbeidsledige et springbrett inn i arbeidslivet, sier arbeidsministeren.   

- Men er det ikke fagarbeidere som er etterspurt i framtida, ikke unge med hull i cv-en?

- Ja, det er helt riktig. Men dette gir flere mulighet til å få komme inn i et arbeidsforhold hvor de kan få fagopplæring på arbeidsplassen som kan ende opp i fagbrev. Dette er et skritt på veien til å produsere flere fagarbeidere.

- Krevende regelverk Fafo-forsker Kristine Nergaard sier til Dagbladet at det stemmer at det trolig er unge med lite jobberfaring og de med hull i cv-en som vil merke størst effekt av økt bruk av midlertidige ansettelser.

- Man kan tenke seg at man får bruk av midlertidig ansettelse som en form for prøvetid. Hvis man er usikker på behovet, eller personen, kan arbeidsgiver slippe å forplikte seg så sterkt. Huller i cv-en, lite formell kompetanse og denne type kjennetegn er typisk for de som blir ansatt midlertidig, sier hun.

Fafo-forskeren mener den største utfordringen med forslaget er å følge opp at regelverket blir fulgt.

- Det kan bli krevende for midlertidig ansatte å passe på rettighetene sine. Man har laget regler for å passe på at reglene blir ikke misbrukt, men om du er ung og midlertidig ansatt er det ikke alltid så lett å følge opp, sier Nergaard.

- Dette krever at arbeidsgiver følger opp, eller at fagforeningen har haukeblikk, og man har arbeidsplasser hvor dette blir vanskelig. Man kan ikke forvente at en midlertidig ansatt som kommer inn spør om noen har hatt denne typen jobb tidligere.

- Relevante innvendinger Arbeidsministeren innvendingene er relevante, men har tillit til at arbeidsgiverne følger regelverket.

- Det er en relevant innvending. Samtidig må vi legge til grunn at arbeidsgiverne er sitt ansvar bevisst. Vi har tro på at de fleste er seriøse og kommer til å følge opp dette ansvaret på en god måte. Dette må også følges opp av arbeidstilsynet. Det er også utrolig viktig at vi også foretar fortløpende evalueringer av regelverket slik vi er sikre på at det fungerer som vi har tenkt at det skal, sier Frp-statsråden.

- Så dere vil gjøre justeringer, dersom det viser seg at regelverket ikke blir fulgt?

- Vi følger utviklinga nøye og tar en vurdering sammen med partene i arbeidslivet. Dersom ting ikke fungerer etter hensikten må vi gjøre justeringer. Men jeg har tro på at dette forslaget vil fungere og at arbeidsgivere gjør dette på en seriøs, trygg og god måte, og jeg er sikker på at både arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonen vil jobbe for å følge opp regelverket.

- Kritikerne roper «ulv, ulv» - Kritikerne sier at økt bruk av midlertidighet vil rasere arbeidslivet, men dette mener jeg er en slags "ulv ulv"-reaksjon. Vi kommer med så gode rammer og begrensninger at det er tryggere for de som vil komme seg inn i arbeidslivet.

- Det blir ingen rasering om Bunadssøm på Inderøya har én midlertidig ansatt på generelle vilkår. Det syns jeg er en useriøs retorikk, sier han.

Arbeidstakerorganisasjonene er imidlertid ikke fornøyde med forslaget som er lagt fram.

Parat har varslet streik, og tirsdag vil alle fly stå en time på bakken på de store flyplassene i Norge, som protest mot endringene i arbeidsmiljøloven.

-UTFORDRENDE REGELVERK: Fafo-forsker Kristine Nergaard mener det kan bli krevende for midlertidig ansatte å passe på rettighetene sine.
-UTFORDRENDE REGELVERK: Fafo-forsker Kristine Nergaard mener det kan bli krevende for midlertidig ansatte å passe på rettighetene sine. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media