Flere VTA-plasser

Regjeringens første store valgløfte

I revidert nasjonalbudsjett blir det blant annet 300 flere varig tilrettelagte arbeidsplasser. Nå lover de tre regjeringspartiene ytterligere satsing på dette, dersom de får fortsette i regjering.

STOLTE: Torbjørn Røe Isaksen , Kjell Ingolf Ropstad, Guri Melby er stolte over det regjeringen har fått til på regjeringens likeverdsreform. Nå lover de ytterligere VTA-plasser. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
STOLTE: Torbjørn Røe Isaksen , Kjell Ingolf Ropstad, Guri Melby er stolte over det regjeringen har fått til på regjeringens likeverdsreform. Nå lover de ytterligere VTA-plasser. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kundene skjønner at dette er tilrettelagt arbeid og at man kanskje trenger litt lengre tid for å håndtere kassa og til å lage mat. Da er de fleste litt mer tålmodig, sier Henriette Hansen fra Larvik til Dagbladet.

Hun er en av dem som er så heldige å ha en av Larvik kommunes plasser for varig tilrettelagt arbeid (VTA).

Dagbladet møter 24-åringen i Oslo sammen med barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), kunnskap- og integreringsminister Guri Melby (V) og Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Nå kan trioen avsløre at det vil bli ytterligere VTA-plasser i regjeringens reviderte nasjonalbudsjett.

Sitt første felles valgløfte er også ytterligere satsing på et inkluderende arbeidsliv gjennom blant annet flere VTA-plasser.

Krav om uføretrygd

VTA er tildelte plasser, hvor kriteriene for å få plass er at man er uføretrygdet.

- VTA-plasser har en bred portefølje med forskjellige arbeidstakere. Det kan være alt fra folk med Downs syndrom til folk som bare har en helsetilstand som gjør at de ikke kan stå i en annen jobb, forklarer Røe Isaksen og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.