Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringens hovedkvarter stengt i Hongkong

- Det har blitt svært anspent.

Foto: Reuters / NTB Scanpix
Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av demokratiaktivister tvang fram en midlertidig stenging av hovedkvarteret til byregjeringen i Hongkong mandag.

Demonstranter og politi støtte sammen på ny da aktivister forsøkte å omringe regjeringens hovedkvarter, og nektet å følge politiets ordre om å trekke seg tilbake fra området.

Det oppsto kaos mandag morgen da pendlere prøvde å komme seg fram til jobb samtidig som hundrevis av aktivister omringet området Admiralty Centre, hvor en rekke kontorer og butikker holder til. Mange av butikkene ble tvunget til å holde stengt, i tillegg til stengingen av kontorene til byregjeringen.

- Atmosfæren i Admiralty er svært annerledes nå etter sammenstøtene i går kveld, sier demokratiaktivisten Jessica Lam.

- Det har blitt svært anspent, slik det var da protestene akkurat hadde begynt, sier hun.

Aktivistene har siden september demonstrert for større demokratiske rettigheter og frie valg i Hongkong. Den tidligere britiske kolonien har hatt delvis selvstyre siden den ble tilbakeført til Kina i 1997.

Demokratibevegelsen blir ansett som en av de største truslene mot det kinesiske kommunistpartiet siden studentprotestene på Den himmelske freds plass i 1989. Så mange som 100.000 har deltatt i protestene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling