Regjeringens «juleamnesti» omfatter 27 personer

KrF og Venstres store asylseier i regjering omfatter 27 personer, ifølge Utlendingsdirektoratet. Men anslaget er usikkert.

ENIGHET: Gunnar Stålsetts vaskehjelp, Lulu Tekle, er blant dem som kan bli omfattet av enigheten i regjeringen i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENIGHET: Gunnar Stålsetts vaskehjelp, Lulu Tekle, er blant dem som kan bli omfattet av enigheten i regjeringen i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er utreisepliktige personer som bor i mottak, og utreisepliktige med en registrert privat bostedsadresse. Antallet i sistnevnte kategori er usikkert siden vi ikke vet om de befinner seg i Norge, selv om de er registrert med adresse i Folkeregisteret, sier senior presserådgiver John Olav Kroken i Utlendingsdirektoratet til Dagbladet.

Samme dag som tidligere biskop Gunnar Stålsett fikk sin dom i Oslo tingrett, jublet KrF og Venstre for gjennomslag for en engangsløsning for eldre, ureturnerbare asylsøkere.

- Kall det et juleamnesti. Dette er en viktig liberalisering for oss, sa Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

27 personer

Men verken hun eller KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad kunne torsdag anslå hvor mange som omfattes av det såkalte juleamnestiet. Det er disse tallene Dagbladet kan viderebringe nå.

Oversikten som Dagbladet har fått tilgang til viser at 14 av 27 personer er i alderen 50-55 år. Og selv om engangsløsningen skulle gjelde eldre personer, er tre under 50 år. Bare ett menneske er eldre enn 70 og bare to har fylt 65.

Årsaken er at avtalen omfatter personer med samlet botid og alder på mer enn 16 år. Mer presist: Alderen din og oppholdstida din må utgjøre minst 65 år innen 1. oktober 2021.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer