Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringens mest populære

Kristin Halvorsen har bredere oppslutning enn sjefen selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningsmålingen Synovate MMI har gjort for Dagbladet er dårlige nyheter for oppslutningen om de rødgrønne, men oppløftende for Kristin Halvorsen.

For det første mener 35 prosent at finansministeren har håndtert framleggelsen av statsbudsjettet på en god måte. Da det tilsvarende spørsmålet ble stilt i forbindelse med Bondevik II-regjeringens budsjetter, var andelen som svarte «god» om lag 15 prosent.

For det andre er det ingen andre som er mer populære enn Kristin Halvorsen i regjeringen. 26 prosent synes hun gjør en god jobb.

-  Dette var en skikkelig oppmuntring på lørdagskvelden, sier Halvorsen til Dagbladet.

Bedre enn Jens

Politikerbarometeret viser at Jens Stoltenberg fortsatt sliter. Etter sykelønnsbråket var det bare 18 prosent som mente han gjorde en god jobb. Dette er nå steget til 22 prosent, men fortsatt langt unna et akseptabelt nivå for en som leder et parti med nærmere 30 prosent oppslutning. Det er ikke bare Kristin Halvorsen som er mer populær enn sjefen.

Taper oppslutning

24 prosent mener kulturminister Trond Giske (Ap) gjør en god jobb og tar dermed sølvplassen.

POPULÆR: SV faller på meningsmålingene, men Kristin Halvorsen er mest populær av alle. Foto: JACQUES  HVISTENDAHL
POPULÆR: SV faller på meningsmålingene, men Kristin Halvorsen er mest populær av alle. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Partibarometeret viser at Ap ikke klarer å hente igjen alle velgerne de tapte på sykelønnsbråket i forrige måned. Partiet går bare marginalt fram, til 26,2 prosent. SV faller med 1,7 prosentpoeng, men i forhold til valgresultatet er det Ap som har tapt.

Sp står på stedet hvil. Men målingen er tatt opp før gasskraftverket på Mongstad ble en vanskelig sak for SV.

-  9,5 er en god måling for oss. Jeg tror det tar litt tid før folk får en oppfatning av budsjettet, men foreløpig har jeg bare fått gode tilbakemeldinger fra folk på gata.

-  Hvordan tror du Mongstad vil slå ut seinere?

-  Jeg tror velgerne skjønner at SV må gjøre gode kompromisser. De skjønner at det ikke ville ha blitt fullskala rensing uten SV i regjering.

-  Er du enig med Bellona-leder Frederic Hauge og Thorbjørn Berntsen, som ber miljøbevegelsen slutte å sutre?

-  Jeg synes de skulle innkassere Mongstad som en seier også for dem fordi vi har kommet så langt i å kombinere miljø, energi og arbeidsplasser. Det er et dundrende flertall for gasskraftverk på hvert nes i Norge. Likevel klarer vi å presse fram strenge miljøkrav, sier Halvorsen.

Borgerlig flertall

På borgerlig side går Frp fram og Venstre gjør sin beste måling siden valget. KrF går tilbake. Men den samlede oppslutningen for Høyre, Frp, Venstre og KrF ville gitt til sammen 13 nye mandater på Stortinget.

De rødgrønne ville mistet flertallet og fått 74 mandater dersom målingen var valg.

-  En av årsakene kan være at opposisjonen slipper lettere til enn normalt når budsjettet legges fram, sier statsviter Håkon Kavli, ansvarlig for målingen i MMI.

Målingen er gjennomført i perioden 10. - 12. oktober 2006 med 901 telefonintervjuer med stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg.


Se Dagbladets partibarometer og mandatfordelingen på Stortinget slik den ville sett ut om det var valg i dag i dagens utgave av Dagbladet.