– Regjeringens svakeste øyeblikk

Sponheim uforståelig til Andersens skryt av regjeringens Hydro-håndtering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Venstreleder Lars Sponheim har lite til overs for Næringsminister Dag Terje Andersens uttalelser om at regjeringen har gjort et usedvanlig godt arbeid i Hydro-saken.

– Det er regjeringen og regjeringens håndtering som er skyld i det hele. Andersen ble orientert av Hydro-styret om saken, og kunne ha stoppet det. Han burde sagt til Reinås at han burde reforhandle. Da hadde ikke alt dette skjedd, sier parlamentarisk leder i Venstre Lars Sponheim til Dagbladet.no.

Næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) er usedvanlig godt fornøyd med regjeringens håndtering av den såkalte Hydro-saken, kommer det fram i et nyhetsskriv fra Arbeiderpartiet publisert i dag

Sponheim er overbevist om at regjeringen selv ser at saken er dårlig håndtert, og at Andersens uttalelser er et forsøk på å glatte over.

– Dette er kanskje noe av det svakeste denne regjeringen har levert. Dette viser vel at angrep er det beste forsvar, når Andersen får seg til å si noe slik. Hadde han ment det, ville han vært mer forsiktig i uttalelsene, sier Sponheim.

- Feil å gi styret ansvaret

I går gikk styreleder Jan Reinås av med umiddelbar virkning, etter den massive kritikken i den såkalte Hydro-saken. Opsjoner verd 210 millioner deles ut til cirka 35 Hyrdro-ledere, noe som har skapt sterke reaksjoner også i regjeringen. Så langt er det kun Reinås som har tatt sin hatt og gått, men resten av styret sitter ikke trygt i sine plasser. Sponheim mener det er feil å plassere ansvaret hos Hydro-styret.

– Hele saken er jo initiert av regjeringen. Jeg tror ikke den så hvor mye politikk det var i dette, og da det gikk opp for dem, måtte de finne en syndebukk. Det ble Reinås, sier Sponheim.

SVAKT: Venstreleder Lars Sponheim mener regjeringens håndtering av Hydro-saken er dens svakeste øyeblikk, og mener Næringsminister Dag Terje Andersens selvskryt er et tegn på at regjeringen selv er klar over det slette arbeidet. Foto: SCANPIX
SVAKT: Venstreleder Lars Sponheim mener regjeringens håndtering av Hydro-saken er dens svakeste øyeblikk, og mener Næringsminister Dag Terje Andersens selvskryt er et tegn på at regjeringen selv er klar over det slette arbeidet. Foto: SCANPIX Vis mer

Skal vurdere styret i kveld

I kveld skal Hydros bedriftsforsmaling vurdere Hydro-styrets behandling av opsjonssaken.

Det var avgåtte styreleder Jan Reinås som lørdag ba bedriftsforsamlingen vurdere saken, etter at advokatfirmaene BA-HR og Selmer kom til stikk motsatte konklusjoner fredag om avviklingen av Hydros opsjonsordninger.

Det er og innkalt til pressekonferanse med statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Dag Terje Andersen i ettermiddag. Opsjonssaken har i ettermiddag vært op til behandling i Aps sentralstyre.

Dagbladet.no følger saken.

– Regjeringens svakeste øyeblikk