Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringens sykehusløfte gjelder ikke Oslo

Regjeringen lovte i den nye Soria Moria-erklæringen at ingen lokalsykehus skal legges ned de neste fire årene. Men løftet gjelder ikke Oslo.

IKKE SYKEHUSLØFTE I OSLO: Soria Moria-erklæringen om at ingen lokalsykehus skal legges ned gjelder ikke for Oslo, opplyser Senterpartiet.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
IKKE SYKEHUSLØFTE I OSLO: Soria Moria-erklæringen om at ingen lokalsykehus skal legges ned gjelder ikke for Oslo, opplyser Senterpartiet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et av halmstråene som forkjemperne for å bevare Aker sykehus i Oslo har klamret seg til, er nettopp formuleringen i Soria Moria-erklæringen for to måneder siden, der det heter at «Ingen lokalsykehus skal legges ned».


Nå opplyser Senterpartiet at løftet ikke gjelder for Oslo, skriver Dagsavisen.

Det var nettopp Sp som var arkitekten bak formuleringen og leder Liv Signe Navarsete mente dette var en stor seier for partiet.

Navarsete ønsker ikke å kommentere nedleggelsesplanene for Aker, men hennes politiske rådgiver viser til Sps helsepolitiker Kjersti Toppe. Hennes budskap gir liten grunn til optimisme for Aker-aktivistene.

- Når vi snakker om lokalsykehus er vi mest opptatt av de områdene hvor innbyggerne må kjøre tre-fire timer for å få et tilsvarende tilbud hvis sykehuset legges ned. Vi ser nok litt mer lett på det når det er snakk om mye kortere reiseavstand som i hovedstadsområdet, sier Toppe.

Hun erkjenner at ordlyden i regjeringserklæringen er veldig overfladisk.

- Vi møter oss litt selv i døra fordi den ikke er utdypet mer, sier Toppe.

Frps nestleder Per Arne Olsen er overrasket over holdningen.

- Innbyggerne i Oslo oppfatter Aker som sitt lokalsykehus like mye som det innbyggerne i Førde gjør, sier han.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media