- Regjeringens «take out the trash»-dag

Ingen tilfeldighet at regjeringen sendte ut sin mest upopulære sak akkurat den dagen Sylvi Listhaug ble eldre- og folkehelseminister, mener Arbeiderpartiet. De ser spøkelser på høylys dag, svarer Bent Høie (H).

UT MED SØPLA? Helseminister Bent Høie (H) og daværende midlertidig KrF-partileder Olaug Bollestad presenter regjeringens forslag om foreslåtte endringer i abortloven på en pressekonferanse 19. februar. Høie sier at det tidlig var klart at proposisjonen skulle komme 3. mai - som tilfeldigvis var dagen Sylvi Listhaug ble eldre- og folkehelseminister.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UT MED SØPLA? Helseminister Bent Høie (H) og daværende midlertidig KrF-partileder Olaug Bollestad presenter regjeringens forslag om foreslåtte endringer i abortloven på en pressekonferanse 19. februar. Høie sier at det tidlig var klart at proposisjonen skulle komme 3. mai - som tilfeldigvis var dagen Sylvi Listhaug ble eldre- og folkehelseminister. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

A-en i spinndoktorenes ABC står for at man bør slippe dårlige nyheter sent fredag ettermiddag eller når store nyheter dominerer.

Sist ut i rekken av «take out the trash»-dager i Norge er, ifølge Arbeiderpartiet, endringen av abortloven.

Lovforslaget som vil gjøre en slutt på at fosterreduksjon er selvbestemt er en av KrFs store seire i regjering ble sendt ut fredag 3. mai. Samme dag som Sylvi Listhaug ble ny eldre- og folkehelseminister og Frp startet sitt landsmøtet.

I dag er det åpen høring i Stortinget om forslaget, torsdag 16. mai. Det er som kjent dagen før 17. mai, offentlig helligdag og avisfri dag.

Peker på Listhaug-utnevnelse

- Da Listhaug ble utnevnt til statsråd var det «take out the trash»-dag delux. Regjeringen valgte å benytte seg av den dagen for å få minst mulig støy, det var et forsøk på å la denne saken bli forbigått i stillhet, sier stortingsrepresentant og leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk Anette Trettebergstuen til Dagbladet.

- Jo raskere de får dette unna, desto raskere tror de at folk begynner å tenke på andre ting, sier Trettebergstuen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer