- Regjeringsadvokaten er i utakt med regjeringen

Veteranforbundet skjønner ikke hvorfor skadd Afghanistan-soldat ikke får erstatning.

FÅR IKKE ERSTATNING: Statens Pensjonskasse mener at en norsk Afghanistan-soldat, som ble skadd i en risikofylt militæroperasjon i en Toyota Landcruiser, ikke har krav på erstatning. Arkivfoto: Lars Magne Hovtun, FORSVARET / SCANPIX
FÅR IKKE ERSTATNING: Statens Pensjonskasse mener at en norsk Afghanistan-soldat, som ble skadd i en risikofylt militæroperasjon i en Toyota Landcruiser, ikke har krav på erstatning. Arkivfoto: Lars Magne Hovtun, FORSVARET / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Onsdag skrev Dagbladet.no at Statens Pensjonskasse (SPK), med hjelp fra Regjeringsadvokaten, anker dommen i en yrkesskadeerstatningssak hvor en tidligere norsk Afghanistan-soldat pådro seg varig ryggskade etter en risikofylt militæroperasjon i bil.Saken vekker sterke reaksjoner.

Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) har liten forståelse for Pensjonskassens og Regjeringsadvokatens framgangsmåte.

- I utakt- Vi er overrasket og skuffet over at Statens Pensjonskasse anker tingrettens dom i erstatningssaken til den skadde Afghanistan-soldaten. Det virker som om Regjeringsadvokaten er i utakt med det utgangspunktet og den holdningen regjeringen og Forsvarsdepartementet gir uttrykk for i sitt arbeid med å ivareta personell som blir skadd i internasjonale operasjoner, sier generalsekretær Vidar Falck i NVIO og viser til endringene i Forsvarspersonelloven og stortingsmelding 34.- For personellet som reiser ut og deres pårørende, er det uhyre viktig å vite at de er sikret både helsemessig og økonomisk når de kommer hjem, om de skulle bli skadd i tjeneste i internasjonale operasjoner. Dette ga  også tingretten uttrykk for i sin dom, at det norske samfunnet også mener at de som blir skadd i jobb skal få erstatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer