Regjeringsadvokaten går gjennom Kulilds investeringer

Høyre og Venstre krever gransking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre og Venstre krever gransking av aksjehandlene til den avgåtte departementsråden Villa Kulild i Olje- og energidepartementet (OED). Statsråd Terje Riis-Johansen har bedt Regjeringsadvokaten om å gjennomgå saken.

Stortingsrepresentantene Per-Kristian Foss (H) og Lars Sponheim (V) mener departementet må gå gjennom situasjonen som Villa Kulild har vært i.

- Det vil være pinlig for departementet hvis en av deres ansatte har vært i en innsideposisjon hvor handler er begått. Departementet må undersøke den perioden hvor Villa Kulild har vært departementsråd og ekspedisjonshjelp. Om nødvendig må OED ta i bruk ekstern hjelp, sier Foss til Dagens Næringsliv.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) sier han har bedt Regjeringsadvokaten gjennomgå den tidligere departementsrådens private aksjeinvesteringer. Han har også satt i gang en gjennomgang for å se på departementets rutiner for ansattes private investeringer.

Villa Kulild (44) trakk seg som konstituert departementsråd i OED i helgen, etter Dagens Næringslivs oppslag om at hun sammen med sin mann har gjort store investeringer på Oslo Børs.

Kulild eier investeringsselskapet Kulild Invest sammen med sin ektemann Petter Dragesund i meglerselskapet Pareto Securities.


NTB

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer