Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringsavtale klar i Tyskland

Omsider enighet om regjeringsavtale som innebærer en skattenedsettelse på 24 milliarder euro.

KAN DANNE REGJERING: Forbundskansler Angela Merkel. Foto: AFP PHOTO/JOHN MACDOUGALL/Scanpix
KAN DANNE REGJERING: Forbundskansler Angela Merkel. Foto: AFP PHOTO/JOHN MACDOUGALL/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kristeligdemokratene og fridemokratene er etter langvarige forhandlinger blitt enig om en regjeringsavtale som innebærer en skattenedsettelse på 24 milliarder euro.

Avtalen baner veien for at forbundskansler Angela Merkel kan danne en ny tysk regjering neste uke, en måneds tid etter at de konservative og de høyreliberale vant valget.

Fordi det høyreliberale FDP gjorde et brakvalg, kunne Merkel bytte ut storkoalisjonen med sosialdemokratene SDP med en såkalt svartgul sentrumhøyreallianse.

- Vi har kommet fram til enighet, og det er en god dag for Tyskland, sa den påtroppende transportministeren Peter Ramsauer, en av lederne i CSU, søsterpartiet til Merkels CDU i Bayern, etter at avtalen var klar natt til lørdag.

Forhandlingene fortsatte til langt på natt før det ble enighet om hvordan de skulle forene løftet om skattereduksjon med løftet om å redusere budsjettunderskuddet, som har skutt i været på grunn av stimuleringstiltakene mot finanskrisen.

Det er særlig FDP som ønsket betydelige skattenedsettelser, mens Merkel mente at økonomien ennå ikke er robust nok til at det er riktig å prioritere redusert skatt foran stimuleringstiltak.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media