Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringsforhandlingene i gang

Miljø- og asylpolitikk kan skape strid.

SKAL STYRE DE NESTE FIRE ÅRENE: I dag starter forhandlingene om hvem og hvordan Norge skal styres den neste stortingsperioden.  Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
SKAL STYRE DE NESTE FIRE ÅRENE: I dag starter forhandlingene om hvem og hvordan Norge skal styres den neste stortingsperioden. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): I dag starter de rød-grønne valgvinnerne forhandlinger om sammensetningen av regjeringen de neste fire årene.

Miljø- og asylpolitikk er to av områdene der de tre partiene har klare, ikke-sammenfallende synspunkter.

Et annet spørsmål vil være fordeling av statsrådene.

Til forskjell fra forrige periode, er Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet (Sp) denne gang like store. Det kan føre til at SV vil bli nødt til å gi fra seg ett eller to ministerposter.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) påpeker at de rødgrønne kommer til å følge opp de ulike planene og prosjektene satt i gang de siste årene, framfor å utarbeide helt nye satsingsområder.

Stoltenberg var også opptatt av å få fram at det ikke kom til å bli noen utskiftinger av statsråd før statsbudsjettet for 2010 er lagt fram i midten av oktober.

Det gjelder blant annet Nasjonal Transportplan lagt fram tidligere i år.

Finansminister Kristin Halvorsen tror at den neste periode kommer til å være langt mer tøffere for landets økonomi.

- Det kommer til å bli mer krevende enn de foregående fire årene. Vi har gjort det mange andre land skulle ønske ønske de hadde gjort. Vi har brukt mye krefter og ressurser på å holde arbeidsledighetene nede. Det er klart at det nå utover høsten blir krevende å få ned bruken av oljepengene, sier Halvorsen under pressekonferansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling