Corona

Regjeringskilder: Portforbud «veldig, veldig» langt unna

Dagbladets kilder sier Norge må nærmere Italia anno våren 2020 før et portforbud i det hele tatt kan være aktuelt. Justisminister Mæland sier at eventuelle portforbud trolig vil være lokale, ikke nasjonale.

- De siste ukene har vi sett et tydelig smitteøkning i Norge. Det er en økning som gir grunn til bekymring. Regjeringen har fortløpende iverksatt ulike tiltak for å begrense smittespredningen, begynner justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Vis mer
Publisert

Høringsfristen for regjeringens forskrift om portforbud løp ut søndag.

Statsminister Erna Solberg (H) ønsker å ha muligheten til å innføre portforbud hvis regjeringen mener det behøves i møte med smittekrisa.

Det vil i så fall være første gang siden krigen at et slikt tvangsmiddel tas i bruk av norske myndigheter.

Dagbladet har snakket med flere kilder i regjeringen som sier Norge er «veldig, veldig langt unna» en smittesituasjon som tilsier at portforbud er nødvendig.

Regjeringskilder sier også at den rådende holdninga i regjeringen er at det neppe blir aktuelt å i det hele tatt vurdere å innføre et portforbud, selv om Stortinget gir regjeringen den myndigheten.

Mæland: - Ikke aktuelt

Justisminister Monica Mæland (H) insisterer også overfor Dagbladet på at portforbud fortsatt er uaktuelt.

- Onsdag offentliggjorde vi nye regler, de mest inngripende innreisereglene siden mars i fjor. Det er likevel på nåværende tidspunkt fortsatt ikke aktuelt å innføre portforbud. Men hvis det skulle bli nødvendig, er det viktig at vi har de verktøyene vi trenger, og derfor har vi sendt et forslag på høring, og vi får løpende inn høringsuttalelser, sier Mæland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer