Regjeringskrise avlyst

SV stoler på at de 150 nye soldatene blir i Kabul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Venstresiden i SV-ledelsen roper ulv, men det er ikke noe som tyder på at regjeringens vedtak om å sende 150 nye soldater til NATO-styrkene i Afghanistan vil sprenge det rødgrønne regjeringssamarbeidet.

SVs forsvarspolitiske talsmann Bjørn G. Jacobsen var svært neddempet i sine kommentarer etter utenriksministerens redegjørelse i Stortinget i formiddag - til tross for at partiet ikke vil ha en eneste ny norsk soldat til Afghanistan.

- Det viktigste er at de nye soldatene ikke blir en del av den militære angrepsstrategien i sør, sier Jacobsen til TV2 Nyhetskanalen.

Stoler på Kabul

Og på spørsmål om han stoler på at det er slik det kommer til å bli, er Jacobsen klar:

- Jeg er sikker på at soldatene ikke blir flyttet til sør, ikke minst fordi det er så stort behov for dem i Kabul.

Og Jacobsen roste resultatene av det norske og allierte samspillet mellom sivil og militær innsats så langt i Afghanistan.

Utenrikskomiteens leder Olav Akselsen (Ap) er godt fornøyd med full oppslutning i Stortinget om den norske opptrappingen i Afghanistan.

Petersen: -Tydelig lederskap

Også opposisjonen er fornøyd etter utenriksministerens redegjørelse i formiddag.

- Han kunne gjerne ha strøket et par setninger som tydeligvis var lagt inn for å blidgjøre SV, men det viktigste er bred enighet om hva vi skal gjøre, og at det ikke ble en debatt om hva Norge ikke skal gjøre. Regjeringen har vist tydelig lederskap, sier leder i forsvarskomiteen, Jan Petersen (H), til TV2 Nyhetskanalen.

KONTROLL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen før møtet i den utvidede utenrikskomiteen i morges.