BORTE: I Google sin karttjeneste er regjeringskvartalet borte fra kartet. Google jobber nå med å rydde opp i feilen. Skjermdump: Google Maps
BORTE: I Google sin karttjeneste er regjeringskvartalet borte fra kartet. Google jobber nå med å rydde opp i feilen. Skjermdump: Google MapsVis mer

Regjeringskvartalet borte fra Google-kart

Ingen veit hva som har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søker man på adressen til regjeringskvartalet, Akersgata 42, i et Google-kart på internett, finner man bare et hvitt tomt felt.

Regjeringskvartalet er tilsynelatende fjernet i nettsøkerens kartfunksjon.

22. juli detonerte Anders Behring Breivik en bilbombe utenfor høyblokka. Åtte personer ble drept i angrepet. Eksplosjonen skadet store deler av Høyblokka og tilhørende bygg, men byggene står fremdeles og for tida pågår et arbeid om Høyblokka skal rives, bevares eller en mellomting.

- Ingen kjennskap Statsbygg står for det byggmessige, mens Fornyings- administrasjons og kirkedepartementet til slutt skal avgjøre regjeringens hovedkvarter sin skjebne.

Ingen av de to har bedt Google om å fjerne regjeringskvartalet fra kartet eller hørt at det er borte.

- Vi har ikke bedt om dette, fastslår kommunikasjonsdirektør i Statsbygg Hege Njaa Rygh overfor Dagbladet.

- Vi forholder oss selvsagt til situasjonen slik den er. Bygningene er hardt skadd, men de står der, sier hun.

- Dette har vi ingen kjennskap til, opplyser kommunikasjonsenheten ved departementet.

Google skal fikse Dagbladet oppdaget det manglende regjeringskvartalet på torsdag. Google var ikke klar over fenomenet da Dagbladet tok kontakt.

Kommunikasjonsdirektør Emma Stjernlöf for Google i Norden sier de jobber med saken.

- Det virker som det er en ren teknisk feil at denne bygningen ikke er på plass akkurat nå. Det finnes med andre ord ingen annen grunn til dette, sier hun.

Gatene og bygningene rundt regjeringskvartalet er ikke rammet av feilen.

- Vår 3D-bygningsdata oppdateres regelmessig og vi strever etter å gjøre vår karttjeneste så oppdatert og riktig som mulig. Vi er nå klar over dette tekniske problemet og planlegger å oppdatere så snart vi kan, sier Stjernlöf.

I en undersøkelse Dagbladet gjennomførte dagen etter at regjeringen la fram de foreløpige alternativene for regjeringskvartalet, svarte 35 prosent at høyblokka bør bevares og bygges opp igjen innvendig. 19 prosent mente den burde rives, men veggene med kunstverk i betongen burde bevares, mens 34 prosent mente blokka burde rives for å skape plass til et nytt regjeringskvartal. 13 prosent svarte «vet ikke».

STÅR FORTSATT: Regjeringskvartalet, og dærlig høyblokka, fikk store skader i eksplosjonen 22. juli, men bygningene står fortsatt. Foto: Berit Roald / Scanpix
STÅR FORTSATT: Regjeringskvartalet, og dærlig høyblokka, fikk store skader i eksplosjonen 22. juli, men bygningene står fortsatt. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer