MISTENKELIG KOFFERT: En mistenkelig bag førte til at regjeringskvartalet ble sperret i morges. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
MISTENKELIG KOFFERT: En mistenkelig bag førte til at regjeringskvartalet ble sperret i morges. Foto: Jonas Sverrisson RaschVis mer

Regjeringskvartalet sperret etter mistenkelig bagfunn

Bombegruppe på plass. Faren avblåst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SISTE: Baggen inneholdt ikke farlige gjenstander og regjeringskvartalet åpnes. Saken oppdateres.

Politiet har nå sperret av området, og bombegruppe med hunder er på plass for å undersøke sasken.

- Vi har et opptak fra en overvåkingskamera av en mann som setter fra seg bagen. Vi ser nå nærmere på disse opptakene, sier innsatsleder Frank Halse til Dagbladet.no.

- Vi tar ingen sjanser, og undersøker dette på vanlig måte. Vi får fra tid til annen beskjed om at det befinner seg mistenkelige gjenstander i området. Vi behandler dette som en vanlig sak, og har ingen grunn til å se dette i sammenheng med gårsdagens hendelser. Vi har ikke mottatt noen trusler, sier han.

Det var klokken 07.20 bagen ble funnet av forbipasserende, som varslet sikkerhetsvaktene i regjeringskvartalet. Bagen lå inntil en hekk i Grubbegata foran hovedinngangen til høyblokken som blant annet huser statsministerens kontor og justisdepartementet.

- Vi har foreløpig ikke evakuert blokken, men oppfordrer alle med kontor mot Grubbegata om å holde seg borte fra kontorene, også høyesterett, sier Halse.

- Det dreier seg om en brun skinnbag. Den er noe større enn en stresskoffert, trolig en skinnbag.

Statssekretær Mina Gerhardsen ved Statsministerens kontor avventer situasjonen.

- Vi venter på at politiet skal fjerne bagen. Dette er noe som skjer jevnlig, og har ikke utløst full alarm hos oss ennå, i hvert fall, sier Gerhardsen til Dagbladet.

Seksjonssjef Johnny Flåten i sikkerhetstjenesteavdelingen i Regjeringskvartalet sier at det skal være snakk om en bag. - Noen har satt igjen en bag, og vi gjør tiltak for å finne ut hva som er i den, sier Flåten til Dagbladet.

Regjeringskvartalet sperret etter mistenkelig bagfunn