Regjeringspartiet fikk flertall i Zimbabwe

Regjeringspartiet ZANU-PF har sikret seg flertall i nasjonalforsamlingen i Zimbabwe, viser foreløpige resultater fra mandagens valg.

OPPTELLING: Opptellingen etter mandagens valg i Zimbabwe fortsetter, men ifølge den statlige valgkommisjonen er det alt klart at regjeringspartiet ZANU-PF har sikret seg flertall i nasjonalforsamling. Foto: AP / NTB scanpix
OPPTELLING: Opptellingen etter mandagens valg i Zimbabwe fortsetter, men ifølge den statlige valgkommisjonen er det alt klart at regjeringspartiet ZANU-PF har sikret seg flertall i nasjonalforsamling. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge den statlige valgkommisjonen har tidligere diktator Robert Mugabes parti sikret seg minst 109 representanter i nasjonalforsamlingen, skriver Reuters.

Opposisjonspartiet Movement for Democratic Change (MDC) har fått 41 representanter, mens det gjenstår å fordele de 58 siste plassene i nasjonalforsamlingen.

For å sikre seg to tredelers flertall, behøver ZANU-PF ytterligere 30 representanter. Får partiet dette, kan det vedta og endre lover på egen hånd.

Utfallet av presidentvalget er foreløpig ikke kjent. Både fungerende president Emmerson Mnangagwa fra ZANU-PF og opposisjonslederen Nelson Chamisa fra MDC proklamerte tirsdag seier, selv om det ikke forelå noen offisielle resultater.

Mnangagwa, som har en fortid som etterretningssjef, sikkerhetsminister og finansminister, har styrt landet siden de militære grep makten i november 2017 og avsatte diktatoren Robert Mugabe.

ZANU-PF og Mugabe har styrt Zimbabwe siden uavhengigheten i 1980.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer